Klik x untuk menutup hasil pencarianCari di situs SABDA Space Teens

Loading

keeping secrets --- bringing key

in
minmerry's picture


this is really a beautiful night to write a blog or,  to learn, to read, to enjoy the loneliness, to think, to plan, to start, to end.

 

everyone has a secret. adults do the secrets.

and secrets don't have limits.

human, to keep a secret can caused a lie. we re human, we re adults.
 

my dad. again.

 

suatu kali. hari minggu. saat itu, ada suatu tempat "dugem" yang sangat g benci. baru dibuka di kota tempat tinggal g. dan tempat "dugem" itu, sangat disukai orang-orang tua, kaya mum, dad dan teman teman mereka. mum orangnya sangat keras, jika dia kesana, i shut my mouth and keep the disagreement to myself.

but, i found out my dad  hang out  "SECRETLY" (-note-he-just-hide-it-from-me), to that that place. my dad is  very sensitive man, full of courage, funny, stupid most of the time, easily to get angry, etc. (yeah, seriously) and i think, sangat berbahaya if my dad hang out there, dia ga sekeras mama. papa gampang "jatuh" er.

and have a very protective daughter, bikin dia sembunyi sembunyi pergi untuk beberapa kali tanpa g sandari, dan sembuyi sembuyi chat with his friends jika ada g didekat dia.

yang g rasakan, itu sangat menyebalkan.

then, as a female daughter, has her own "female alert feeling" when on sunday afternoon, my dad yang kalo diajakin kemana-mana ga akan mau, tiba tiba bilang, "papa mo pigi bentar"

bip.bip.bip.bip

i want to know. of course. so i asked.

"Kemana?"

"Ke rumah uncle Teqly" he replied.

the bip bip sound turned to be "code blue.code blue.code blue."

(code blue : Sirene/Code u emergency call di R.S u pasien yang mengalami serangan fatal)

ok, i'm too much? haha.. sori berlebihan.

then i saw, dia pake baju keren banget, euy. pake his fave glassess, then avoiding me. so, actually, i know, he is hiding, he told a lie. but g ga bisa terima, so g terus force him with questions.

then, i can't control my self of confront him.

i speak very loudly and clearly, "papa, g tahu papa akan ke sana. disana bukan tempat yang baik. untuk apa papa berbohong ama g, then, berbohong, dan pergi ke tempat yang seperti itu? berbohong untuk bisa ke sana?"

"Itu tempat paling bodoh, menghabisakan uang, dan sia sia. papa menghemat setiap hari, tapi mau ketempat seperti itu. kalo papa mo ke tempat u refreshing, apa g pernah complain?"

i cried.

then i begged him. i did. i really did.

"please, papa. jangan pergi. do this for me."

mum ngomel2, asked him not to go.

but, he took the keys, started the car. and left.

he said, "bener, cuma ke tempat teqli"

i close my bedroom door, prayed, cried. complained dengan isak isak tangis, hehe. and falled a sleep.

jam 6 sore. papa sudah tiba dirumah, sedang nonton di ruangan belakang. i take his phone, back to my room.

i dialled for a numbers. uncle teqli. papa ga tahu. dia masih wori, g ngambek habis habisan. so dia diam saja setibanya dirumah.

ok, so, i dialled the number.

"Uncle, papa kerumah uncle? tadi papa bilang, papa mau kesana"

 

uncle teqli tanya anaknya apakah papa g ada datang, then, "tidak ada." he replied.

(coz i used my dad mobile, may be he thinks my dad ketinggalan hp di rumah)

"Oh ga papa, tadi kata papa, papa ke rumah uncle. kalo papa ada disana, tolong bilangin g cari"

and then, i hang the phone up. then silently put back the phone. back to my room, masih ga bisa terima, jadi nangis, dan tak berbicara dengan daddy for few days.

 

but, sejak itu, dad ga pernah do such things again. esp to me.

dan tempat itu di tutup. doa emang hebat guys, trust me. tempat sehebat itu, tempat dugem sekeras itu tutup, dan ga akan beroperasi lagi. never. pray, remember that.

 

so. the secrets things. avoiding. telling a lie. that put a scar. i'm not saying, we supposed not to keep secrets. no. but, i think,  secret  is a key. not caused a lie.  not caused scars.

 KEYS

 

 
HE IS THE KEY.
 

so, after reading my words, u can strongly remind me if i'm wrong, i appreciate that. ^-^

 

happy easter. . and u know what i mean here. big easter eggs for u, all... ^-^

 

 EASTER EGG, by min min ^-^

 

Note : This Angel Easter Egg, cute rite? buatan sendiri, untuk children at church. they liked it very much. and these angels really charmed. haha. duh, jadi narsis, haahahaha

 

min

Disclaimer | Situs ini dibuat oleh Yayasan Lembaga SABDA (YLSA) © 2008-2016 | Buku Tamu | E-mail: webmastersabda.org
Bank BCA Cabang Pasar Legi Solo - No. Rekening: 0790266579 - a.n. Yulia Oeniyati
Laporan Masalah/Saran